Profound Bekkenfysiotherapie - Echt

Bekkenfysiotherapie, Kinderbekkenfysiotherapie, Seksuologie en Post Partum Consult/Bekken(Bodem)Check

Corianne Verhoeve
BIG: 59035299704

Jaren geleden kwam ik tijdens mijn werk als fysiotherapeut steeds meer in aanraking met vrouwen met klachtentijdens en rondom de zwangerschap. Omdat ik in die periode in dezelfde levensfase zat, wekte dit bij mij een bepaalde interesse die verder ging dan andere aspecten van het vak.

Door cursussen verdiepte ik mij steeds meer in die materie. Maar klachten in het bekkengebied ontstaan ook rondom de overgang, rondom operaties en bij ziektebeelden ; zowel bij mannen als bij vrouwen. Het werd al snel duidelijk dat het hele bekkengebied een complex gebied is. Een goede balans krijgen of houden is afhankelijk van veel factoren

Uiteindelijk ben ik de opleiding voor bekkenfysiotherapie gaan volgen omdat ik mij steeds meer realiseerde dat een goede, uitgebreide opleiding nodig is om mensen goed te kunnen begeleiden en behandelen. Deze opleiding geeft mij nu ook veel meer onderzoeks- en behandelmogelijkheden.

Inmiddels werk ik reeds een ruim aantal jaren als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ook voor kinderen met plas- en poepproblemen. Ik vind het leuk om te merken dat we nog steeds blijven bijleren, zeker omdat we ook steeds meer samenwerken met andere disciplines en specialismen (zoals seksuologie, urologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, manuele therapie en osteopathie).
Bekkenfysiotherapie is een mooi vakgebied, dat volop in beweging en in ontwikkeling is.